19.12.09

bura

Şahmaran Duası,Şahmaran Duası Anlamı,Şahmaran Duası Varmıdır

Şahmeran Duası (Şehmeran Duası, Dua-i Şahmeran) Nedir?
Dua-i Şahmeran

Son birkaç aydır internette çok aranan bir duadır. Özellikle dini bilgisi olmayan inançlı insanlar birbirlerine bu duayı şiddetle tavsiye ediyorlar.
Niçin Okunur?

İnternette var olan bilgilerde yazıldığına göre bu dua, isteklerin gerçekleşmesi için yedi gün okunuyormuş.
Aslı Var mı?

Verdikleri Arapça duada Şahmeran ismi filan geçmediği gibi, dua kitaplarında sık rastlanan ismi azam denen dualardan biridir. Dua hakkında bir kaynak, bir mesnet göstermemişler. Birisi muziplik olsun diye dua kitaplarından bir duayı almış ve internette "bu Şahmeran duasıdır" diye insanları kandırmış olduğu anlaşılıyor.
Bir Açıklama

Cinlerle uğraşan bir arkadaşımdan konu ile ilgili kısa bilgi: Onun bir arkadaşı "gerçek Şahmeran Duası"nı bir sevdiğinin geri gelmesi için okumuş. Belirli günlerin sonunda Şahmeran denen varlık bu kişiye görünmüş ve isteğini anlatmasını istemiş. Kırmızı gözleri ve siyah pelerini varmış. Görüntü şeffafmış. Yani duman gibi veya ışık gibi bir görüntü.. O kişi isteğini anlatmış. Kısa süre içinde sevdiğine kavuşmuş. Ama o kadar çok korkmuş ki, bir daha Şahmeran Duası'nı asla okumam diyormuş.
Gerçek Şahmeran Duası nasıl okunur ve mahiyeti:

Bunun okunmasında bazı ritüellere ihtiyaç varmış. Bunları arkadaşım anlattı ama burada yazmamda bir fayda yok. Zaten o da kulağında kalan bilgileri anlatmıştı. Ben o kadarını bile tamamıyla hatırlamıyorum. Duanın mahiyetine gelince: İçinde Şahmeran denen Cin'in çağrılması ile ilgili sözler bulunması gerekiyor ki internette dolaşan duanın Şahmeran'la bir ilgisi yoktur, tertemiz bir dua olup Allah'ı güzel bir şekilde zikretmeye yarayan güzel bir "vird"dir.
Gerçeği Tehlikelidir

Sakın gerçeğini bulmaya çalışmayın. Bulsanız bile yok edin. Cinlerle irtibat kurmak son derece tehlikelidir. Bu işi yapmak için çok kuvvetli Nur sahibi olmak gerekir. Bu ise çok ciddi İman-Kuran çalışmaları gerektirir. Zaten Kuranla ilgilenen aklı başında bir Müslümanın cinlerden bir beklentisi olamaz. Çünkü Allah ona tertemiz bir akıl ve kalp huzuru vermiştir.
Tarsus'ta Yılan Kalesi

Bir arkadaşım aşağıdaki bilgiyi göndermiş. Kendisine çok teşekkür ederim.

"Tarsus'un doğusunda bir dağın başında bir kale var. Adı "Yılan Kalesi"dir. O kale Şahmeran'ın yaşadığı ve gizlendiği bir mekânmış. Şahmeran zamanında bütün yılanlar orada toplanırmış. Günün birinde Şahmeran öldürülünce bütün yılanlar Tarsus'u istila ederek bir isyan başlatmışlar. Sonra isyana katılan yılanlar söz konusu kalede gizlenerek sırra kadem basmışlar." Şahmeran Cinayeti cinler aleminde hâlâ aydınlatılamamıştır ya da yılanlardan gizlenilmektedir gibi rivayetler halk arasında yaygındır." [1]
Kaynaklar

[1] www.bilgipasaji.com/forum/islam-ve-insan-216/26282-akliniza-takilan-fikhi-sorulariniz-9.html
bura