25.6.11

bura

Kimler cehenneme gidecek,Kurana göre cehennemlikler kimlerdir

Değerli okurlar, bu güne kadar hep birbirimizi cennemlikle suçlayıp durduk. Bizim görüşümüze, bizim anlayışımıza uzak duranlara cehennemlikle ihtam ettik durduk. İslam anlayışında birleşenler bile sıra mezheplere geldiği zaman hep doğru yolun kendilerinkisi olduğunu ileri sürüp durdurlar, onların dışında kalanları, dinsiz, kafir ilan etmektedirler. Bunu sadece bizim inancımızla sınırlı tutmıyalım, biraz açılırsak yahudiler de kendi aralarında bölünmüşlerdir. Hıristiyanlarda kendi aralarında bölünmüşler herkesin anlayışı kendisine göre en iyi inanç anlayışı olduğunu ileri sürmektedir. Bununla da yetinmemişler,

Yahudiler, hıristiyanlara, hıristiyanlar, müslumanlara, muslümanlarda her ikisine cehennemlik olduklarını ileri sürmektedir. Sahi bu cehennemlikler kimler. Dünya yüzünde altı milyara yakın insan var. Yüclerce din anlayışı var. Yüce Allah acaba onlara ne ceza verecek bunu hiç düşündünüz mü? dinliler cehennemlikse bu dinsizler ne olacak, Onlara kimsenin bir şey dediği yok, zaten kimsenin bir şey diyeceği de yoktur. herkesin inancı kendisine isterse inanır isterse inanmaz. Benim asıl sormak istediğim soru şu bu dünyada görebildiğimiz kadarı hemen hemen hepsi de cehennemlikler, cennette kimler gidecek. Tek tanrılı din anlayışında bile bu kadar cehennemlik olanlar varsa diğerlerinide varın siz düşünün. Bunu anlamak gerçekten çok zor. Aynı Allah`a inanan bu insanlar sıra Peygamber paylaşımına geldiği zaman birden sorun çıkmaktadır. Her anlayış kendi dini anlayışın dışındakilerin, batıl inanç anlayışında olduğunu ısrarla sürdürmektedirler. Allah aşkına kim bu cehennemlikler. Haşşa Yüce Allah bu insanları yaratıp zevk için mi? cehenneme atacak. Onlara çeşitli ceza ve işkence ederken zevk mi duyacak?. Haşşa bu Yüce Allah`a iftira olur. Bunları bu anlayışa sürükleyen neden dini anlayışlarını gelen Peygamberle sınırlı tutmalarında ileri gelmektedir. Yoksa cennette yer mi kalamadı. Yüce Allah`ın gönderdiği dini anlayışı, geleneksel kültür anlayışla pekiştirip öylece sürdürmelerinde kaynaklanmaktadır. Merhametlilerin en merhametlisi olan Yüce Allah`ı tam olarak anlamıyanların anlayışında sadece bunlar vardır. Yoksa kimin cehennemlik olduğuna kararı kendilerinde bulamazlardı. İnatlarında vaz geçip gelen kutsal kitaba kulak vermiş olsalardı. bu gün din adına kimse kimseyi cehennemlikle suçlamazdı. Yüceler Yücesi Yüce Allah bir ayeti kerimde bizleri şöyle uyarmaktadır.

Kendilerine kitaptan bir nasip verilmiş olanları görmüyormusun?Onlar sapıklığı satın alıyorlar ve sizin de yoldan sapmanızı istiyorlar. Nisa/4/44.

Yüce Allah bizi böyle uyarmasına rağmen buna kulak veren çok az insan var, onlarada konuşma fırsatını vermemektedirler, işine gelmediği zaman da sen cehennemliksin.
bura