4.5.14

bura

Fenerbahçe Galatasaray'ın Rekorunu elinden almak istiyor ?

lig ikincisi arasındaki en yüksek fark rekoru
Hem prestij peşinde olan, hem de en fazla puan farkıyla şampiyonluk kazanan takım unvanını almayı kafasına koyan sarı-lacivertli ekip, ayrıca her galibiyet için federasyondan gelen parayı da kaybetmek istemiyor.

3 PUAN PEŞİNDE OLACAK

Çaykur Rizespor beraberliği sonrası şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe bugün deplasmanda karşılaşacağı Akhisar Belediye önünde yine üç puan peşinde koşacak.Hem prestij peşinde olan, hem de en fazla puan farkıyla şampiyonluk kazanan takım unvanını almayı kafasına koyan sarı-lacivertliler, sahadan galip ayrılıp bu hedefinden kopmamanın hesaplarını yapıyor.

Galatasaray'IN REKORUNU KIRMAK İSTİYOR

Lig tarihinde 3 puanlı sisteme geçilen 1987-1988 sez
onundan bu yana şampiyon takım ile lig ikincisi arasındaki en yüksek fark 12 olurken, sarı-lacivertlilerin kalan 3 haftada bu farkı arttırma şansı bulunuyor. Süper Lig'de bugüne dek sezon sonlarında en fazla puan farkıyla şampiyonluğu Galatasaray elde etti. Üç puanlı sistemin ilk kez uygulandığı 1987-1988 sezonunda ligi 90 puanla, ikinci sıradaki Beşiktaş'ın (78 puan) 12 puan önünde tamamlayan sarı-kırmızılı ekip, bitime 2 hafta kala şampiyonluğu garantilemişti.

KASADA DOLACAK

Fenerbahçe üç puanı alarak kasasını da doldurmanın peşinde... Teknik Direktör Ersun Yanal kalan üç haftada her galibiyetin kulüp kasasına ciddi bir getiri sağlayacağını düşünerek takımını son derece ciddi hazırladı. Sarı Lacivertliler oynayacağı son üç maçı da kazanması durumunda yaklaşık 3 milyon liralık bir gelirin de sahibi olacak. Federasyonu galibiyet başı kulüplere 945 bin lira veriyor. Beraberlik halinde ise bu para ikiye bülünüyor.
kaynak.haberler.com
bura